23 januari: Tweede KNB-Lunchlezing over met biociden behandelde voorwerpen De eerste KNB-lunchlezing ging over de ‘wondere wereld van biociden’. De volgende online lunchlezing is op 23 januari 2024. Thema is dan: Met biociden behandelde voorwerpen.
Verslag symposium ‘Bredere inzet van IPM bij biocidegebruik’ Op 11 oktober 2023 vormde het Spoorwegmuseum het sfeervolle decor voor het symposium ‘Bredere inzet IPM bij biocidegebruik’. Presentaties, verdiepende sessies en levendige discussies vormden de ingrediënten.
Beleidsinstrumenten voor innovatie naar veilige biociden Het onderzoek ‘Policy instruments for promoting innovation to prevent or control risks of chemicals’ brengt de mogelijke beleidsinstrumenten in kaart om innovatie te stimuleren naar veilige chemische stoffen.
Meld je nu aan voor ons volgende webinar Webinar ‘Desinfectiemiddelen in coronatijd: wat betekent dit voor de zorg?
Zweedse gemeenten gaan biociden controleren in de detailhandel Het Zweedse Chemicaliën Agentschap KEMI gaat samen met ongeveer honderd Zweedse gemeenten controles op biociden uitvoeren. Inspecteurs van de deelnemende gemeenten voeren de controles uit in winkels die biociden verkopen aan consumenten.
Voorkom samen overlast van plaagdieren Op 6 juni 2020 was het World Pest Day. Dit is de internationale dag van het plaagdier. Daarom roepen KAD, NVPB, PLA..N. en PCN op tot een gezamenlijke aanpak van de plaagdierproblematiek.
Risico's van drift hangen af van spuittechniek De techniek waarmee biociden worden gespoten hebben invloed op de hoeveelheid biociden die in niet-doelgebieden terechtkomt.
ECHA publiceert documenten BPC werkgroepen ECHA zal voortaan niet-vertrouwelijke documenten openbaar maken die afgerond zijn op vergaderingen van de BPC werkgroepen.
Toenemende tolerantie van bacteriën voor desinfectantia Bacteriën kunnen steeds beter tegen desinfectantia die worden gebruikt in ziekenhuizen.
Kritiek op wetgeving voor conserveermiddelen Door de Biocidenverordening en de CLP-wetgeving gelden er volgens bedrijven en brancheorganisaties steeds meer beperkingen voor het gebruik van conserveermiddelen.