Webinar ‘Desinfectiemiddelen in coronatijd: wat betekent dit voor de zorg?

Het KNB organiseert op 29 maart een webinar over desinfectiemiddelen in de zorg. Aanleiding voor het webinar zijn de vrijstellingen voor desinfectiemiddelen die aflopen op 4 maart. Het webinar is vooral bedoeld voor adviseurs en inkopers van desinfectiemiddelen in de zorgsector. Het gaat hierbij om ziekenhuizen en verpleeghuizen, maar ook privé-klinieken, huisartsen-, fysiotherapie- en tandartspraktijken.

Met het webinar willen we antwoord geven op diverse vragen. Wat houden de regels voor toelating precies in? Welke middelen mogen vanaf maart nog worden gebruikt? Mag ik deze middelen ook voor andere toepassingen gebruiken? En welk desinfectiemiddel is nu een biocide en welke een medisch hulpmiddel?

Normale regels weer van kracht

Tijdens de coronacrisis zijn veel desinfectiemiddelen tijdelijk toegelaten tot de Nederlandse markt, in bepaalde gevallen zonder dat ze de toelatingsprocedure onder de biocidenverordening hebben doorlopen. De zorgsector maakt mogelijk veel gebruik van deze vrijstellingen. Wanneer deze vrijstellingen op 4 maart aflopen zijn de normale regels vanuit de biocidenverordening weer van kracht. 

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over het programma volgt in de komende periode en is dan te vinden op de webpagina van het webinar, dus houd deze in de gaten. Aanmelden voor het webinar kan nu al via deze link.