Op dinsdag 8 oktober 2019 organiseerde het Kennisnetwerk Biociden het tweede event van dit jaar met als thema Biociden in textiel: hoe zit dat?

Antibacteriële sportkleding, schimmelvrije tapijten en bekledingsstoffen, insectwerende werkkleding, schimmelwerende tentdoeken en geurvrije sokken. Grote kans dat dit textiel is behandeld met bestrijdingsmiddelen die biociden worden genoemd. Wat zijn die biociden nu eigenlijk? Welke mogen wel en welke niet? Wat zijn de ervaringen binnen de textielbranche met biociden? Dit en meer kwam aan de orde tijdens dit event, een samenwerking tussen het Kennisnetwerk Biociden en Modint.

Voor textiel dat is behandeld met biociden geldt specifieke regelgeving. De Inspectie Leefomgeving en Transport ( ILT Inspectie Leefomgeving en Transport (Inspectie Leefomgeving en Transport)) voert op dit moment een handhavingsactie uit. Tijdens het event komen de eerste ervaringen van de handhavingsactie van ILT aan bod. Het event was voor iedereen die professioneel betrokken is binnen o.a. de kleding-, modeaccessoires- of textielbranche. Dit kunnen bijvoorbeeld retailers, fabrikanten, importeurs of handelaren zijn.