Mediterrane draaigatjes laten zich weer zien De lente is gestart. Dit betekent dat mieren weer actief worden. Dat geldt ook voor het mediterrane draaigatje. Het mediterrane draaigatje is een invasieve mierensoort.
Biocideresistentie van muggen in opkomst Het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) voerde een literatuurreview uit naar de biocideresistentie van muggen, zandvliegen, steekmuggen en teken. Het onderzoek gaat over de periode 2000-2021. De studie laat zien dat biocideresistentie in opkomst is bij insecten die ziekten kunnen overdragen.
Programma bekend voor KNB-event legionellabestrijding in natte koeltorens Op woensdag 28 juni 2023 van 12:30 – 17:00 uur organiseert het Kennisnetwerk Biociden (KNB) de bijeenkomst Legionellabestrijding in natte koeltorens. De bijeenkomst vindt plaats in de Jaarbeurs MeetUp in Utrecht.
ECHA organiseert webinar over alternatieven voor biociden Op 26 april organiseert ECHA (European Chemicals Agency) een webinar over alternatieven voor het gebruik van biociden.
Aanmelden en programma voor KNB-event over legionellabestrijding in natte koeltorens Op woensdag 28 juni van 12:30 – 17:00 uur organiseert het Kennisnetwerk Biociden (KNB) een bijeenkomst met als thema legionellabestrijding in natte koeltorens.
Gebruik bestrijdingsmiddelen door consumenten blijft gelijk Het particulier gebruik van biociden is door het RIVM onderzocht. Een tussenrapportage over dit onderzoek over de periode 2014-2017 is aangeboden aan de Tweede Kamer.
Geslaagd event over biociden in textiel Antibacteriële sportkleding, muggenwerende tentdoeken of schimmelvrije tapijten. Met biocide behandelde voorwerpen vind je overal.
ECHA publiceert documenten BPC werkgroepen ECHA zal voortaan niet-vertrouwelijke documenten openbaar maken die afgerond zijn op vergaderingen van de BPC werkgroepen.
Toenemende tolerantie van bacteriën voor desinfectantia Bacteriën kunnen steeds beter tegen desinfectantia die worden gebruikt in ziekenhuizen.
Kritiek op wetgeving voor conserveermiddelen Door de Biocidenverordening en de CLP-wetgeving gelden er volgens bedrijven en brancheorganisaties steeds meer beperkingen voor het gebruik van conserveermiddelen.