KNB-webinar: Met biociden behandeld hout Biociden zitten in veel consumentenproducten als conserveermiddel. Bijvoorbeeld in verf, lijm en textiel. Maar ook in tuinhout. Het Kennisnetwerk Biociden (KNB) organiseert na de zomer het webinar Met biociden behandeld hout.
Geïntegreerde knaagdierbeheersing van start in nieuw programma De overheid werkt toe naar een duurzame en effectieve knaagdierbeheersing. Zo kunnen gezondheidsproblemen, economische schade en overlast door knaagdieren voorkomen worden.
Duits pleidooi voor opname biociden in Richtlijn duurzaam gebruik Het Duitse Federale Milieuagentschap (Umweltbundesamt, UBA) heeft in een online bijeenkomst gepleit voor opname van biociden in de Europese Richtlijn duurzaam gebruik van pesticiden (2009/128/EC).
Oproep voor Europese projecten over desinfecterende nanocoatings Onderzoekers kunnen zich tot 23 september inschrijven voor Europese projecten over antimicrobiële, antivirale en schimmelwerende nanocoatings.
KNB-webinar: Grensvlak tussen biociden en cosmetica Is een handgel een cosmetisch product of een desinfectiemiddel? En hoe zit het met insectenwerende zonnebrandcrème of desinfecterende zeep? Het verschil tuss
Gebruik bestrijdingsmiddelen door consumenten blijft gelijk Het particulier gebruik van biociden is door het RIVM onderzocht. Een tussenrapportage over dit onderzoek over de periode 2014-2017 is aangeboden aan de Tweede Kamer.
Geslaagd event over biociden in textiel Antibacteriële sportkleding, muggenwerende tentdoeken of schimmelvrije tapijten. Met biocide behandelde voorwerpen vind je overal.
ECHA publiceert documenten BPC werkgroepen ECHA zal voortaan niet-vertrouwelijke documenten openbaar maken die afgerond zijn op vergaderingen van de BPC werkgroepen.
Toenemende tolerantie van bacteriën voor desinfectantia Bacteriën kunnen steeds beter tegen desinfectantia die worden gebruikt in ziekenhuizen.
Kritiek op wetgeving voor conserveermiddelen Door de Biocidenverordening en de CLP-wetgeving gelden er volgens bedrijven en brancheorganisaties steeds meer beperkingen voor het gebruik van conserveermiddelen.