Biociden  zitten in veel consumentenproducten als conserveermiddel. Bijvoorbeeld in verf, lijm en textiel. Maar ook in tuinhout. Het Kennisnetwerk Biociden (KNB) organiseert na de zomer het webinar: Met biociden behandeld hout. Met het webinar wil de KNB antwoord geven op diverse vragen.    

Tijdens het webinar geven diverse sprekers vanuit verschillende invalshoeken uitleg over het onderwerp houtverduurzaming. De sprekers komen uit de sector, het beleidsveld en het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden)).

Ook beantwoorden zij diverse vragen. Wat is met biociden behandeld hout? Met welke stoffen wordt welk soort hout behandeld? Hoe kun je deze producten veilig gebruiken en hoe weet je wat wel en niet mag? Hoe moet je op het hout aangeven dat ze met biociden zijn behandeld? En hoe gaat het verder met de werkzame stoffen binnen productsoort 8 die ‘Candidates for Substitution’ zijn? 

Voor wie?

Het webinar is bedoeld voor alle betrokkenen in de sector. Denk aan inkopers, verkopers, brancheorganisaties, producenten, beleidsmakers, handhavers en adviseurs. 

Wilt u meedoen aan het webinar? 

Houd de KNB-Nieuwsbrief in de gaten om u in te kunnen schrijven. Het webinar vindt eind september of begin oktober plaats.