Symposium verbreding IPM Biociden zijn vaak nuttig en noodzakelijk. Maar het gebruik van biociden kan ook risico’s met zich mee brengen. Denk bijvoorbeeld aan risico’s voor mens en/of milieu door chemische eigenschappen van de werkzame stoffen.
NVWA publiceert Jaarbeeld 2022 De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) publiceerde onlangs het Jaarbeeld van 2022. In het Jaarbeeld vertelt de NVWA over de belangrijkste resultaten en gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Daarnaast legt de NVWA verantwoording af over de resultaten van het werk.
Afbraakproducten antifoulingverven onderbelicht In een Deense studie zijn antifoulingverbindingen en enkele afbraakproducten hiervan geanalyseerd. De onderzoekers voerden metingen uit in dertien Deense jachthavens, omringend water en sediment. Er was specifieke aandacht voor organische verbindingen waarvan het marktaandeel lijkt toe te gaan nemen.
Betere controle van etikettering biociden De BPRS start een project om de controle van de etikettering van biociden te verbeteren. De BPRS is een subgroep voor de Biocidenverordening binnen het handhavingsplatform van ECHA (ECHA’s Enforcement Forum).
KNB-event legionellabestrijding in natte koeltorens Op woensdag 28 juni 2023 organiseerde het Kennisnetwerk Biociden een bijeenkomst over legionellabestrijding in natte koeltorens. Natte koeltorens worden gebruikt voor klimaatbeheersing in gebouwen en voor warmteafvoer bij industriële processen.
Save the date: KNB event Behandelde Voorwerpen Op dinsdag 8 oktober organiseert het Kennisnetwerk Biociden het tweede event van dit jaar met als thema Biociden in textiel: hoe zit dat?
ECHA publiceert documenten BPC werkgroepen ECHA zal voortaan niet-vertrouwelijke documenten openbaar maken die afgerond zijn op vergaderingen van de BPC werkgroepen.
Toenemende tolerantie van bacteriën voor desinfectantia Bacteriën kunnen steeds beter tegen desinfectantia die worden gebruikt in ziekenhuizen.
Kritiek op wetgeving voor conserveermiddelen Door de Biocidenverordening en de CLP-wetgeving gelden er volgens bedrijven en brancheorganisaties steeds meer beperkingen voor het gebruik van conserveermiddelen.