Het Platform Plaagdierbeheersing Nederland (PLA..N.) constateert dat leden van de brancheorganisatie veel vragen hebben over de toepassing van Integrated Pest Management (IPM Integrated Pest Management (Integrated Pest Management)) bij knaagdierbeheersing. Daarom komt er een Vragen & Antwoorden-rubriek op de website waarin NVWA Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) en ILT Inspectie Leefomgeving en Transport (Inspectie Leefomgeving en Transport) deze vragen beantwoorden. De brancheorganisatie roept haar leden op om vragen voor NVWA of ILT in te sturen.

Op 7 maart 2024 was er een gesprek tussen het bestuur van PLA..N., NVWA Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) en ILT Inspectie Leefomgeving en Transport (Inspectie Leefomgeving en Transport). Het gesprek stond in het teken van IPM Integrated Pest Management (Integrated Pest Management)-knaagdierbeheersing en handhaving. De partijen spraken af dat de NVWA en ILT een stroomschema maken dat de rollen van deze twee organisaties binnen de handhaving beschrijft. Ook is afgesproken dat er een Vraag & Antwoord rubriek komt waarin NVWA en ILT vragen van leden van PLA..N. beantwoorden.

Meer lezen? Ga naar het volledige bericht op de website van PLA..N.

Lees ook het artikel uit de vorige KNB Kennisnetwerk Biociden (Kennisnetwerk Biociden)-nieuwsbrief hierover 'Voorschriften voor gebruik bestrijdingsmiddelen tegen ratten en muizen niet altijd goed nageleefd'.

KNB-event in het najaar van 2024

In het najaar van 2024 organiseert het Kennisnetwerk Biociden (KNB) een KNB-event over IPM-knaagdierbeheersing. Hou deze nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie over de datum en het programma.