Veilig en gezond weefsels conserveren – nu en in de toekomst ‘Welkom in elkaars wereld’ op 26 september 2017 in Bilthoven, 13:00 uur t/m 16:30 uur.

Het Kennisnetwerk Biociden organiseert 26 september in de middag de bijeenkomst ‘Welkom in elkaars wereld’. Hierin brengen we de werelden van  de weefselconservering, de ontwikkeling van weefselconserveringsmiddelen en de biocidenregelgeving bij elkaar. We laten elkaar tijdens de middag zien hoe professionals in de verschillende werelden het veilig en gezond weefsel conserveren bevorderen. Save the date event Kennisnetwerk Biociden, 26 september in Bilthoven, 13:00 uur t/m 16:30 uur.

Op veel plaatsen wordt menselijk en dierlijk weefsel gefixeerd en geconserveerd: in ziekenhuizen en universiteiten, in musea, in mortuaria en bij mensen thuis. Conservering van weefsels is een biocide-toepassing. De werelden van weefselconservering, van de ontwikkeling van weefselconserveringsmiddelen en van biocidenregelgeving lijken ver van elkaar af te staan.

Toch speelt in elk van deze werelden het veilig en gezond werken een belangrijke rol: als onderdeel van zorg voor arbeidsomstandigheden en consumentenveiligheid,  bij ontwikkeling van onderscheidende innovatieve producten en als doelstelling van de biocidenregelgeving. Tijdens de bijeenkomst verkennen we gezamenlijk hoe deze inspanningen elkaar kunnen versterken en welke beren wij daarbij op de weg zien.

Dus, save the date: 26 september 2017 om 13:00 uur in Bilthoven (inloop met lunch)

Invulling van het programma volgt later.