De komende periode zijn er diverse bijeenkomsten die te maken hebben met biociden. Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Online training over richtsnoer hormoonverstorende stoffen

Fresenius organiseert op woensdag 13 maart en donderdag 14 maart van 9:00 tot 13:00 (Central European Time) een online training over het richtsnoer voor hormoonverstorende stoffen. De training biedt handvatten om de vereisten van het ECHA/EFSA- richtsnoer voor hormoonverstorende stoffen toe te passen voor de verschillende verordeningen, waaronder de Biocideverordening.

Meld je aan voor de training A Practical Guide to the ECHA/EFSA Endocrine Disruptors Guidance.

Conferentie The Biocidal Products Regulation (BPR) in Duitse Mainz

Van 17-18 april 2024 organiseert Fresenius een biocideconferentie in Mainz in Duitsland. Het programma biedt deelnemers een overzicht van de huidige ontwikkelingen in de biocideregelgeving. Ook gaat het over de implementatie van de BPR in verschillende EU Europese unie (Europese unie)-lidstaten.  
 
Meld je aan voor de conferentie The Biocidal Products Regulation.

KNB-event

Het Kennisnetwerk Biociden (KNB) organiseert op donderdag 16 mei 2024  het volgende KNB-event op Kasteel Woerden. We gaan met verschillende partners uit het netwerk na wat de biocideregelgeving heeft opgeleverd voor de industrie en de professionele gebruikers.  
 
Kijk voor meer informatie en aanmelding op de KNB-website.

Biocides Symposium: laatste updates en toekomstperspectieven voor Europese biocideregelgeving

Chemical Watch organiseert op 3 en 4 juni het jaarlijkse Biocides Symposium in Praag. Tijdens deze bijeenkomst delen experts de laatste updates en toekomstperspectieven voor de Europese biocideregelgeving. Je kunt naar Praag afreizen, maar je kunt ook online meedoen.

Meld je aan voor het Biocides Symposium 2024

Ctgb College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden) Relatiedag met als thema ‘digitalisering’ 

Op 12 juni 2024 is de jaarlijkse Ctgb Relatiedag bij het Pathé congrescentrum in Ede. Het onderwerp voor deze dag is ‘digitalisering’. Welke ontwikkelingen zijn er in de sector? Hoe kunnen de verschillende schakels in de keten elkaar ondersteunen? Welke data zou het Ctgb moeten leveren?  Welke mogelijkheden biedt een digitaal etiket? En van wie zijn de data? Dit zijn de centrale vragen voor het programma. Ook is er gelegenheid voor informele gesprekken rondom de lunch en de afsluitende borrel. Het Ctgb maakt het definitieve programma begin mei bekend.

Meerdere bijeenkomsten over plaagdierpreventie- en -bestrijding

Er zijn meerdere bijeenkomsten gepland op het gebied van plaagdierpreventie en -bestrijding. Bezoek de websites hieronder voor meer informatie en om je aan te melden.