Wesp

Wespenbestrijders hebben het deze zomer razend druk. Dit komt omdat wespen gedijen bij goed weer. Door de stabiele temperatuur, het goede voorjaar en de aanhoudende warmte kunnen wespen dit jaar goede nesten maken. Dit schrijft het Dagblad van het Noorden op basis van gesprekken met wespenbestrijders.

Mensen worden geconfronteerd met wespen doordat ze buiten zitten of omdat ze aan het huis klussen. Vaak bevinden de nesten zich hoog aan de gevel of onder het dak. Dat maakt het bestrijden lastig. Zelf verwijderen is eigenlijk geen optie.

Hoe lang een wespenbestrijder bezig is verschilt per nest, en voornamelijk de locatie van het nest. Soms zit het nest ergens verstopt, bijvoorbeeld op een vliering, dan kan het langer duren. Wespen worden vaak bestreden met een middel op basis van permethrin en talkpoeder. Het poeder wordt bij de opening van een nest gespoten. De wespen verspreiden het gif in het nest waardoor het poeder ook bij de koningin van het nest terecht komt. Deze middelen werken niet direct, het kan daardoor enkele dagen duren voordat alle wespen uit het nest gestorven zijn.

Lees meer:

Dagblad van het Noorden: Wespenbestrijders hebben het drukker dan ooit