Op donderdag 16 mei 2024 organiseert het Kennisnetwerk Biociden een KNB Kennisnetwerk Biociden (Kennisnetwerk Biociden)-event over 10 jaar Biocidenverordening. De bijeenkomst vindt plaats in Kasteel Woerden en is zeer goed bereikbaar met de trein en met de auto. Meld je snel aan!

Waarom aanmelden?

Tijdens deze middag reflecteren we samen met vertegenwoordigers uit de industrie op de tien jaar sinds de invoering van de biocidenverordening. We onderzoeken welke doelen zijn bereikt, welke verbeteringen zijn gerealiseerd en welke uitdagingen nog steeds aanwezig zijn. Het event is interessant voor iedereen die zich professioneel met biociden bezighoudt, of je nu werkt in de biocide-industrie, het biocidebeleid, de handhaving of je een professionele gebruiker bent of dat je een consultant bent voor aanvragers van biocidetoelatingen.

Sprekers

Boris Van Berlo van Cefic en Tineke De Wilde van Elements Advisory spreken over wat er door de invoer van de biocidenverordening in de Europese Unie is bereikt, en welke uitdagingen er nog liggen. Ans Punt, werkzaam bij Unilever, geeft een presentatie over alternatieven voor dierproeven. Het beperken van het aantal dierproeven is een van de doelen van de biocidenverordening.

Dagvoorzitter

Erik van de Plassche leidt de dag, waarbij hij zijn ervaring bij European Chemicals Agency inbrengt en een internationaal perspectief biedt. De dagvoorzitter zorgt ervoor dat er ruimte is voor een levendige en positieve discussie.

Netwerken

Behalve het uitwisselen van kennis is netwerken ook een belangrijk onderdeel van de KNB Kennisnetwerk Biociden (Kennisnetwerk Biociden)-bijeenkomsten. Het is een plek waar iedereen die zich professioneel bezighoudt met biociden elkaar kan ontmoeten. Ook bij dit KNB-event is er voldoende tijd ingeruimd om te netwerken.

Meer informatie

Meer informatie over het event is terug te vinden bij de KNB-Events. De site wordt binnenkort aangevuld met informatie over het programma.

Direct aanmelden voor dit event