De website waarzitwatin.nl biedt consumenten begrijpelijke, eerlijke en onafhankelijke informatie over de veiligheid van chemische stoffen in producten. Sinds kort staat hier ook informatie over groene-aanslagreinigers. De website beschrijft welke chemische stoffen in deze producten zitten. Ook kunnen consumenten hier vinden hoe ze groene-aanslagreinigers veilig kunnen gebruiken.

Werkzame stoffen

De nieuwe pagina groene-aanslagreiniger geeft consumenten informatie over welke werkzame stoffen in deze producten zitten. De twee bekendste zijn natriumhypochloriet en didecyldimethylammoniumchloride (DDAC).

Veilig gebruik van groene-aanslagreiniger

Consumenten krijgen tips hoe ze groene-aanslagreinigers veilig kunnen gebruiken. Zo wordt geadviseerd om huisdieren weg te houden van de behandelde plekken zolang deze nog vochtig zijn. Vooral katten kunnen hun tong verbranden als ze likken aan groene-aanslagreinigers met DDAC. Ook staat er informatie over hoe je groene-aanslag kunt voorkomen en over alternatieven voor groene-aanslagreinigers.

Overzichtspagina bestrijdingsmiddelen

Groene-aanslagreiniger valt onder de bestrijdingsmiddelen. Op waarzitwatin.nl staan ook links naar andere bestrijdingsmiddelen waaronder verschillende biociden. Bijvoorbeeld middelen tegen mieren, muggen, of schimmels. Ook desinfecterende handgel is een bestrijdingsmiddel.

Over Waarzitwatin

Op de website waarzitwatin.nl staat informatie over ruim 100 producten en ruim 200 chemische stoffen. Er komen regelmatig nieuwe producten bij. Per product gaat de website dieper in op de toepassing, toxiciteit (schadelijkheid) en eventuele risico’s. Ook biedt de website informatie en uitleg over wat er op etiketten staat en relevante wet- en regelgeving. 

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en VeiligheidNL zijn verantwoordelijk voor waarzitwatin.nl. Het ministerie van VWS Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) is opdrachtgever. Het RIVM verzamelt informatie over de chemische samenstelling van producten en over het nut en de noodzaak van de stoffen die erin zitten. Deze informatie komt van etiketten en uit de wetenschappelijke literatuur.