Op 9 december 2020 was het startevent van het LIFE-project 'Ecologisch beheer van de eikenprocessierups zonder het gebruik van biociden’. Het doel van dit project is met behulp van ‘de natuur’ de overlast door eikenprocessierupsen terug te dringen. In dit project werkt de Provincie Antwerpen samen met Belgische en Nederlandse partners.

 Het project heeft een looptijd van 5 jaar. Een belangrijk doel is het gebruik van biociden bij de bestrijding van de eikenprocessierups drastisch te verminderen. Daarbij wordt gezocht naar oplossingen in de natuur. Mezen, kevers, sluipwespen en -vliegen spelen dan ook een centrale rol in dit LIFE-project.

 Het project staat onder leiding van de provincie Antwerpen. Het project is een samenwerking tussen het Belgische Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO), de provincies Limburg (BE), Noord-Brabant (NL) en Gelderland (NL) en de gemeente Sittard-Geleen (NL).

 Meer informatie over het project lees je op de pagina LIFE-project: ecologisch beheer eikenprocessierups (en binnenkort ook op de projectwebsite).