Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het Kennisnetwerk Biociden organiseren in het najaar samen een symposium. Het thema van het symposium is de verbreding van de toepassing van IPM Integrated Pest Management (Integrated Pest Management) (Integrated Pest Management). Er zijn deelsessies over de rol die IPM kan spelen bij onder andere de bestrijding van insecten of de conservering van bijvoorbeeld verf of hout.

IPM Integrated Pest Management (Integrated Pest Management) is ontwikkeld voor gewasbeschermingsmiddelen en daarna verbreed naar de bestrijding van knaagdieren met biociden (rodenticiden). De systematiek van IPM gaat uit van drie stappen:

  1. Preventie maatregelen om plaagdieren te voorkomen en monitoring.
  2. Niet chemische bestrijding.
  3. Chemische bestrijding (met biociden).

Wat staat er op het programma? 

Tijdens het symposium zijn er inspirerende presentaties vanuit verschillende invalshoeken gericht op de verbreding van de IPM-methodiek.

  • Welke lessen kunnen we gebruiken bij de bestrijding van insecten?
  • Wat kunnen we bijvoorbeeld leren van de aanpak van de eikenprocessierups en de aanpak van muggen die ziekten kunnen verspreiden?
  • Hoe past IPM bij de conservering van materialen en vloeistoffen? Hoe ziet dat er in de praktijk uit? En hoe zou je het kunnen regelen?

Er is tijdens het symposium ook ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en om te netwerken.

Op de hoogte blijven?

Houd deze nieuwsbrief in de gaten voor de datum (eind september/begin oktober) en locatie van het symposium!