World Pest Day – Save the date Op 1 juni 2022 vindt in het kader van World Pest Day een evenement plaats dat in het teken staat van IPM knaagdierbeheersing (geïntegreerde knaagdierbeheersing).
Congresagenda 2022 In dit artikel vindt u aankondigingen van bijeenkomsten met biociden als onderwerp. Voor elk wat wils!
Kennissessie over biociden in het watermilieu Op dinsdag 22 februari kunt u deelnemen aan een kennissessie over biociden en consumentenproducten in relatie tot het watermilieu. Deze kennissessie vormt de afsluiting van het project Ketenverkenner van de Kennisimpuls Waterkwaliteit.
Voldoende inwerktijd cruciaal voor goede werking desinfectiemiddelen De werkzaamheid van biociden wordt beoordeeld onder specifieke gebruiksvoorschriften. Worden deze gebruiksvoorschriften niet opgevolgd, dan is er geen garantie voor de werkzaamheid van een middel.
Algenbestrijding op kunstgras heeft de aandacht Verschillende partijen houden zich op dit moment bezig met algenbestrijding op kunstgras. De Branchevereniging Sport- en Cultuurtechniek (BSNC) liet onderzoek uitvoeren naar gladde velden.
Azolenresistente Aspergillus fumigatus: ook compostering van houtafval onder de loep Er is meer kennis nodig over het ontstaan van azolenresistente Aspergillus fumigatus bij het verwerken en composteren van houtafval.
Preventie is antwoord op Kamervragen over muizen- en rattenplagen Op 20 augustus zijn door Tweede Kamerleden van de VVD vragen gesteld over de zorgen die het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) in diverse media heeft geuit over het ontstaan van muizen- en rattenplagen.
ECHA publiceert documenten BPC werkgroepen ECHA zal voortaan niet-vertrouwelijke documenten openbaar maken die afgerond zijn op vergaderingen van de BPC werkgroepen.
Toenemende tolerantie van bacteriën voor desinfectantia Bacteriën kunnen steeds beter tegen desinfectantia die worden gebruikt in ziekenhuizen.
Kritiek op wetgeving voor conserveermiddelen Door de Biocidenverordening en de CLP-wetgeving gelden er volgens bedrijven en brancheorganisaties steeds meer beperkingen voor het gebruik van conserveermiddelen.