Kritiek op wetgeving voor conserveermiddelen

Door de Biocidenverordening en de CLP-wetgeving gelden er volgens bedrijven en brancheorganisaties steeds meer beperkingen voor het gebruik van conserveermiddelen. Dit is volgens hen een probleem omdat er daardoor niet genoeg verschillende conserveermiddelen overblijven op de markt. Dit en meer volgde uit acht interviews die het kernteam van het Kennisnetwerk Biociden voerde met bedrijven en brancheverenigingen in de conserveermiddelenindustrie. Lees meer.

Save the date: KNB Kennisnetwerk Biociden (Kennisnetwerk Biociden) event ‘Integrated Pest Management bij knaagdierbeheersing’

Geïntegreerde plaagdierbeheersing (IPM Integrated Pest Management (Integrated Pest Management)) bij knaagdieren: wat gaat er goed en wat kan er beter? Op 6 november kunt u hierover mee praten tijdens een bijeenkomst van het Kennisnetwerk Biociden. Lees meer.

Toenemende tolerantie van bacteriën voor desinfectantia

Bacteriën kunnen steeds beter tegen desinfectantia die worden gebruikt in ziekenhuizen. Dit blijkt uit twee recente artikelen van Australische onderzoekers en de Deense ‘Environmental Protection Agency’ (EPA Environmental Protection Agency (Environmental Protection Agency)). Ook hebben Amerikaanse wetenschappers van de Columbia University mogelijk een chemievrij alternatief ontdekt voor de bestrijding van in ziekenhuis veelvoorkomende bacteriën. Lees meer.

ECHA publiceert documenten BPC werkgroepen

ECHA zal voortaan niet-vertrouwelijke documenten openbaar maken die afgerond zijn op vergaderingen van de BPC werkgroepen. Lees meer.

ECHA publiceert herziene Technical Agreements

De Technical Agreements on Biocides zijn afspraken die gebruikt worden bij het opstellen van dossiers en de risicobeoordeling van werkzame stoffen in biociden. Lees meer.

Revisie emmisiescenario rodenticiden gepubliceerd

De emissieroutes naar het milieu van werkzame stoffen die in biociden worden gebruikt worden beschreven in een emissiescenariodocument. Het document voor rodenticiden is nu hierzien. Lees meer.

Waarschuwingszin op groene aanslagreiniger

Het Ctgb College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden) schrijft vanaf oktober voor dat op nieuwe verpakkingen van alle groene aanslagreinigers op basis van quaternaire ammoniumverbindingen de waarschuwingszin voor: ‘Houd huisdieren weg van de behandelde plekken, zolang deze nog vochtig zijn’. Lees meer.

Waarom een Unietoelating?

ECHA zet in een nieuwsbericht de voordelen van een Unietoelating op een rijtje. Twee stakeholders komen aan het woord en delen hun ervaringen. Lees meer.