De Nederlandse Vereniging van Zeepfabrikanten (NVZ) heeft in 2021 een aantal nieuwe handouts en brochures gepubliceerd op hun website. De NVZ geeft in die documenten uitleg en informatie over verschillende onderwerpen binnen het thema desinfectie.

Sinds de coronapandemie zijn er bij de ingang van winkels en bedrijven steeds vaker handdesinfectiemiddelen te vinden. De NVZ legt via een handout uit waar eigenaren van winkels of bedrijven op moeten letten wanneer zij handdesinfectiemiddelen aan particulieren aanbieden. Naast het kiezen van de juiste handdesinfectiemiddelen, is het belangrijk dat de producten veilig en op de juiste manier gebruikt kunnen worden.

In samenwerking met Vereniging Schoonmaak Research (VSR) publiceerde de NVZ een brochure met daarin tien definities, claims en adviezen over reinigen en desinfectie.

Onlangs verscheen op de website van NVZ ook een handout over neveldesinfectie. Deze handout geeft informatie over het verschil tussen reinigen en desinfecteren, wat neveldesinfectie is, wanneer neveldesinfectie gebruikt mag en kan worden, en aan welke eisen neveldesinfectiemiddelen moeten voldoen.

Overige NVZ publicaties uit 2021: