De implementatie van IPM Integrated Pest Management (Integrated Pest Management) bij knaagdierbeheersing kan in de praktijk tot lastige situaties leiden. Soms is bijvoorbeeld onduidelijk wie verantwoordelijk is voor preventieve maatregelen. In de agrarische sector is knaagdierbeheersing soms moeilijk door de open opslag van veevoer. Op 1 oktober gaan we met bedrijven en met de inspecties ( ILT Inspectie Leefomgeving en Transport (Inspectie Leefomgeving en Transport) en NVWA Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit)) in gesprek over deze lastige situaties.

Het KNB Kennisnetwerk Biociden (Kennisnetwerk Biociden) organiseert dan samen met ILT Inspectie Leefomgeving en Transport (Inspectie Leefomgeving en Transport), NVWA Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) en Ctgb College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden) het event ‘ IPM Integrated Pest Management (Integrated Pest Management) knaagdierbeheersing en toezicht, samen komen we verder’ in het goed bereikbare Oude Magazijn in Amersfoort.

Aanmelden voor het event kan via deze link.

Programma

Het programma is nog niet compleet. Voorlopig ziet het er als volgt uit:

13:00-13:30     Inloop 

13:30-14:00    IPM bij beheersing van ratten en muizen, waarom is dat ook alweer nodig?

                              Jan Willem Andriessen (Ctgb) 

14:00-14:45    Toezicht op IPM knaagdierbeheersing. Waar kijken inspecties naar en waarom?

                               Peter Aubel (ILT) en Jasper Lesterhuis (NVWA) 

14:45-15:15    Pauze 

15:15-15:45    Ervaringen van bedrijven uit de praktijk met de implementatie van IPM  

15:45-16:30    Met elkaar in gesprek over omgaan met ‘lastige situaties’ 

16:30-17:00    Borrel 

Deel uw ervaringen met ons

  • Heeft u zelf een lastige situatie uit uw eigen praktijk die u aan de inspecties wilt voorleggen? Geef dit dan aan bij uw aanmelding of stuur een mail naar info@kennisnetwerkbiociden.nl
  • Wij zoeken ook bedrijven die tijdens het KNB-event hun ervaringen met het implementeren van IPM willen delen. Staat u hiervoor open? Stuur dan een mail naar info@kennisnetwerkbiociden.nl.

Meer informatie

Meer informatie over het event vindt u op onze website. Houd ook de nieuwsbrief in de gaten voor updates over het programma.