Op dinsdag 31 januari organiseert het Kennisnetwerk Biociden het KNB Kennisnetwerk Biociden (Kennisnetwerk Biociden)-event ‘Begassen en vernevelen met biociden’. De inschrijving voor het event is bijna vol. Wilt u deelnemen? Meldt u dan snel aan!  

Programma 

Het event start met een plenaire presentatie. Daarna zijn gelijktijdig drie workshops. Elke workshop start met de presentatie van een praktijkcasus. Daarna gaan deelnemers met elkaar in gesprek over de toepassingen van begassen en vernevelen. De onderwerpen van de workshops zijn: 

  1. Ruimtedesinfectie in de zorg met behulp van vernevelen. In de zorg wordt onder andere gebruik gemaakt van verneveling van waterstofperoxide voor desinfectie. Dennis van der Zwan (Tecnilab-bmi) presenteert de praktijkcasus. Workshopbegeleider is Ben Minderhoud, deskundige infectiepreventie bij Unic Medical Services BV. 
  2. Ruimtedesinfectie van bijvoorbeeld kassen, stallen of opslagruimten in de agrarische sector met behulp van vernevelen en/of begassen. Rob Veugen (Frans Veugen bedrijfshygiëne) presenteert de praktijkcasus. Workshopbegeleider is Kyra Broeders, beleidsspecialist plantgezondheid bij Glastuinbouw Nederland. 
  3. Conservering van objecten of goederen door begassen van containers of ruimten. Denk hierbij aan de conservering van cultuurhistorische objecten met stikstofgas, het bestrijden van houtworm in gebouwen met sufuryl fluoride of het beschermen van granen met fosfinegas. Jop Verbeek (Fumico) presenteert de praktijkcasus. Workshopbegeleider is Cindy van der Meer, accountmanager biociden bij het Ctgb College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden)

Bij het aanmelden voor het event kunt u een voorkeur voor één van de workshops doorgeven.  

We sluiten de middag af met een netwerkborrel.  

Voor wie? 

Het event is bedoeld voor iedereen met interesse in dit thema, waaronder: 

  • Deskundigen infectiepreventie en arbodeskundigen van ziekenhuizen 
  • Gespecialiseerde bedrijven voor begassen en vernevelen 
  • Branches waar begassen en vernevelen een essentieel onderdeel is van het werkveld 
  • Opleiders en exameninstituten voor gassingsleider 
  • Toelatinghouders van de betreffende middelen 
  • Handhavende instanties  

Aanmelden en meer informatie 

Het event vindt plaats bij congrescentrum Antropia in Driebergen. Aanmelden kan via deze link. Wanneer de inschrijving vol is, kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst. We laten het u dan weten als er alsnog een plek vrijkomt. 

Meer informatie over het programma vindt u op KNB-website