Datum webinar bekend: 14 december 2020 van 10.30 tot 12.00 uur

De door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat afgegeven vrijstellingen voor het op de markt brengen en gebruiken van desinfectiemiddelen tegen het coronavirus verlopen in maart 2021. Veel bedrijven vragen het Ctgb College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden) hierdoor hoe ze een toelating kunnen krijgen.

Het Ctgb zal daarom uiterlijk eind november 2020 een video op de website plaatsen met een Powerpoint-presentatie waarin de stappen van het aanvraagproces onder overgangsrecht worden uitgelegd. In de presentatie is ook de verkorte beoordelingsprocedure opgenomen die mogelijk is sinds 1 september. Het overgangsrecht is van toepassing op middelen met een werkzame stof die op dit moment nog in Europa beoordeeld worden.

Na deze video biedt het Ctgb de mogelijkheid om tijdens een webinar vragen te stellen die niet in de video zijn beantwoord.

Het webinar is op maandag 14 december van 10.30 tot 12.00 uur. Tijdens het webinar is het ook mogelijk om vragen te stellen die nog niet waren ingezonden. Als u belangstelling om deel te nemen aan het webinar, houd dan de website van het Ctgb in de gaten. De video is terug te vinden op de website van het Ctgb.