Wat zijn biociden eigenlijk? Waarom zijn er zoveel regels? En waarom heeft Nederland altijd voorop gelopen? Heb je jezelf dat wel eens afgevraagd? Je bent niet de enige! Daarom had het Kennisnetwerk Biociden (KNB Kennisnetwerk Biociden (Kennisnetwerk Biociden)) op 13 november een lunchlezing georganiseerd: 'De wondere wereld van biociden’. De spreker was Jan Willem Andriessen. Hij weet alles over de wet- en regelgeving van biociden en werkt al 25 jaar als expert bij het Ctgb College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden).

Jan Willem beantwoordde in de lunchlezing in ieder geval de onderstaande vragen. En na afloop van de presentatie hadden de deelnemers ook de mogelijkheid om vragen aan hem te stellen.

  • Waar komt de term ‘biociden’ vandaan? 
  • Waarom is er vaak verwarring over de term ‘biociden’? 
  • Waarom is er zo’n strenge wetgeving voor biociden?  
  • Waarom heeft Nederland altijd vooropgelopen met het beoordelen van biociden? 
  • Wat betekent de Europese wetgeving voor biociden voor Nederland?

Heb je deze lunchlezing gemist en wil je graag meer weten over biociden? Meld je dan aan voor onze driewekelijkse nieuwsbrief, wie weet komt er in de toekomst nog eens een dergelijke lezing. Ook blijf je dan op de hoogte van nieuws over biociden en aankomende bijeenkomsten die het KNB Kennisnetwerk Biociden (Kennisnetwerk Biociden) organiseert. Verder kun je ook veel informatie over biociden vinden op www.biociden.nl en op www.kennisnetwerkbiociden.nl.